About

Danas je 10.9.2012., i ovo je pocetak kreacije djela koji zelim da postane dio zivota velike mase ljudi. Ja sam iz Sarajeva, gdje se tek pocinju dobivati “prave” informacije o zdravom zivotu, kao i grada gdje ljudima jos uvijek nije razvijena svijest da je tijelo dio nas, i da ga trebamo tretirati kao takvog, da je zdravlje SAMO u nasim rukama, a ne u rukama ljekara, i gdje se tek razvija svijest o tome ko smo mi zapravo, zasto smo ovdje i da jednostavno budimo svijest o tome da smo MI ti koji  kreiramo nas zivot.

To mi je ujedno bila ljepota toga kada sam dosla u Sarajevo iz New Yorka (gdje sam studirala), i zapocela nesto novo – Yogu u Sarajevu. I iako sam zeljela da Yoga ljudima dotakne zivot i promjeni ga onako kako je meni, jer Yoga lijeci i dan danas moje tijelo, um i srce, i nadam se da ce i drugima. Ali pored Yoge zdrav nacin zivota, zdrave navike koje pocinjemo da kreiramo i ostavljamo lose navike iza sebe su podjednako vazne, jer to je jedan od aspekata Yoge.

Putem ovog bloga ja cu da dijelim sve one dobre navike koje meni mjenjaju zivot, i da djelim sa vama nove informacije o pravilnoj ishrani, informaciji o hrani, biljakama i zacinima, recepte, i sve druge stvari koje ce pomoci VAMA da budete ZDRAVI I da se osjecate MLADO, VITALNO i PUNI ENERGIJE!

Isto tako Vi ste dobrodosli da mi se javite i pitate me u vezi bilo cega sto zelite da znate o odredjenoj stvari koja se tice vas ili generalno, kao i da trazite savjet od mene ako vam je potreban.

Podrucja na kojima cu da obratim paznju i vezano za koja mozete da mi se javite su: Yoga, zdrava ishrana (dijete, kako smrsati/udebljati se), vegeterijanstvo, gdje nabaviti odredjene proizvode ako zivite u Sarajevu kao i  Ayurveda.

Ja isto tako imam srecu da nisam sama u ovom nacinu zivota, vec ga dijelim vec godinu i po dana sa svojim muzem Mike-om, koji je isto tako Yoga instruktor, i zajedno zivimo i uzivamo zdrav zivot i djelimo strast Yoge u nasem zajednickom “Prana Yoga Studiu”.

Za savjete i pitanja takodje mi se mozete javiti na e-mail: aida.hotyoga@gmail.com

S ljubavlju,

Aida & Mike

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s